Raktárlogisztika a Park22 ipari és üzleti parkban

>

Ismerd meg, hogy milyen raktárlogisztika lehetőségek várnak a Park22 ipari parkban!

Mi az a raktárlogisztika?

A raktárlogisztika egy olyan terület a logisztikában, amely a raktárak hatékony működésének és az áruk mozgásának optimalizálásával foglalkozik. A raktárlogisztika feladata a raktár kialakítása, az áruk tárolása, kezelése, mozgatása és elosztása a raktárakban annak érdekében, hogy a vállalatok hatékonyan és gazdaságosan kezeljék a készleteket.

Raktárlogisztika a Park22-


Melyek a raktárlogisztika részei?

 1. Raktártervezés és elrendezés: A raktárak megfelelő tervezése és elrendezése lehetővé teszi a hatékony áruáramlást és készletkezelést. Ez magában foglalja a tárolóhelyek kialakítását, az áruk optimális elhelyezését és a hatékony mozgás útvonalainak kialakítását.
 2. Raktári készletek kezelése: A raktárlogisztika felelős a készletek nyomon követéséért, bevételezéséért és kiadásáért. A készletek pontos nyilvántartása és kezelése elengedhetetlen annak érdekében, hogy a vállalatok megfelelő időben és mennyiségben rendelkezzenek a szükséges áruval.
 3. Áruk mozgatása és komissiózás: Biztosítja az áruk hatékony mozgatását a raktárban, valamint az áruk összeválogatását és összekészítését a kiszállításhoz. Ez magában foglalhatja a targoncák, szállítószalagok, automatizált anyagmozgató rendszerek és más eszközök használatát.
 4. Raktári biztonság és védelem: A raktári biztonság és védelem megtervezését és végrehajtását is magában foglalja. Ez a készletek védelmét, a biztonsági intézkedések betartását és a lopások, károk vagy balesetek megelőzését jelenti.

Raktártervezés Park22-ben

Mivel üzleti parkunk a 22. kerületben, a főváros peremén, de forgalmas és nagyon könnyen megközelíthető helyen található, ezért főleg azoknak érdemes parkunkba raktárt tervezni, akik

 • a főváros centrumába, más kerületeibe szeretnék az áruellátást megoldani,
 • fontos nekik, hogy a fővárosban legyen raktár vagy gyártóbázisuk, de országos ellátást/kiszállítást terveznek.

Raktártervezés szempontjából az alábbi előnyökkel rendelkeznek raktáraink:

 • Könnyű hozzáférés a piachoz: a fővárosban sok vállalat, ügyfél és beszállító található, hiszen ez országunk gazdasági központja. Ha egy cég raktára a fővárosban van, könnyebb hozzáférést biztosíthat a piachoz és ügyfelekhez, ami gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálást eredményezhet.
 • Kiváló infrastruktúra: mivel a Park22 közel található az M0-ás autópályához, valamint a belváros is egyszerűen megközelíthető, így a főváros centruma, valamint az ország további települései irányába is könnyebb és gyorsabb a beszállítás, szállítás és kiszállítás.
 • Ellátásbiztonság: Előnyös lehet a készletek gyorsabb újratermelése és pótlása szempontjából, ha a cég raktára a fővárosban van, hiszen Budapest általában több forrásból kap ellátást, mint más települések.
 • Jobb logisztikai kapcsolatok: Budapesten többféle logisztikai szolgáltató működik, akik széles körű szolgáltatásokat kínálnak, mint például szállítás, csomagolás stb. Ez a vállalatoknak nagyobb választási lehetőséget biztosít, és könnyebbé teszi a logisztikai partnerekkel való együttműködést.
 • Jobb munkaerő-piaci lehetőségek: Budapest vonzza a magasan képzett munkaerőt, mivel fővárosunkban találhatók a vezető egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok. Ennek eredményeként a cégek könnyebben megtalálhatják a szükséges tehetséget és szakértelmet a raktárkezeléshez és a logisztikához, ami javíthatja a vállalat hatékonyságát és teljesítményét.
Mi az a raktárlogisztika


Raktár elrendezése: mit tudunk kínálni?

A Park22-ben több mint 45 ezer m2 kiadó raktárterület található. Ami a raktárak elrendezését illeti, az alábbiakat érdemes tudni:

 • Elsősorban 2-3 ezer m2 nagyságú raktárakat adunk bérbe. Ha ennél kisebb elrendezésű raktárra van igény, akkor a minimum méret a 720 m2, amit ki tudunk adni.
 • Fontos információ a raktárakról, hogy közvetlen bérelhető irodakapcsolattal rendelkeznek. Így a cégek akár az adminisztratív folyamataikat is egy telephelyen el tudják intézni. (Irodát nem kötelező bérelni a raktárakhoz.)

Műszaki információk a raktárak elrendezéséről, kialakításáról:

 • Rámpákat és / vagy dokkolókapukat biztosítunk a raktárakhoz.
 • Az alapterületben rugalmasak vagyunk: ahogy fentebb írtuk, akár kisebb, de egészen nagy raktárigényeket is ki tudunk szolgálni.
 • Raktáraink számokban: 7700 m2 csarnok összterülete, 720 m2 a hajók mérete, a csarnokmélység 60 m.
 • 10 méteres belmagasság
 • Az alaprajz teljesen egyedi igényekre alakítható a szükségletek vagy a tevékenység alapján.

Milyen a raktárbiztonság a Park22-ben?

 1. Biztonsági rendszerek: Kártyás beléptetőrendszer, CCTV kamerák, 24 órás őrszolgálat raktárépületeken (és az irodatornyokban is).
 2. Megfelelő megvilágítás: A megfelelő megvilágítás biztosítása a raktárterületeken, hogy minimalizálják a balesetek és a lopás lehetőségét. Ezek a Park22-ben ráadásul energiatakarékos és nagyteljesítményű LED világítások.
 3. Tűzvédelem: Megfelelő tűzvédelmi intézkedéseket vezettünk be, például tűzjelzők, tűzoltókészülékek és tűzoltórendszer, valamint a tűzvédelmi szabványokat is betartjuk. A modern sprinkler rendszer megakadályozza a tűz elterjedését, és balesetnél támogatja a tűzoltási folyamatot.

Raktárlogisztika többféle vállalkozástípusnak

A Park22 raktárai alkalmasak többféle tevékenység kiszolgálására is:

Kiskereskedők: A Park22 könnyedén elérhető, emiatt az áruk szállítása gördülékenyen és hatékonyan történhet raktárainkból. A kiváló infrastruktúra miatt budai és pesti városrészek áruellátása is könnyűszerrel megoldható a 22. kerületből.

Gyártók: A raktárak alaprajzát úgy is lehet alakítani, hogy gyártási folyamatokat is támogasson a berendezés.

Online kereskedők: Az online kereskedőknek is ideális helyet nyújtanak a raktárak az áruk hatékony tárolásához, valamint az áruszállítás hatékony megoldásához.

Szállítmányozó és logisztikai cégek: Az általunk kínált bérelhető raktár- és irodaépületek lehetővé teszik a szállítmányozási és logisztikai vállalkozások számára is a hatékony készletkezelést és szállítást.

I